banner

מרק שעועית טוסקני מנחם

התשוקה לבישול והתעסקות עם חומרי גלם שונים תמיד בערה בי, בישול, אירוח וכלים יפים הם חלק בלתי נפרד ממני, שהתחלתי לייבא את המותג Baci Milano לארץ החלטתי לקחת את המטבח צעד אחד קדימה ונרשמתי לבית הספר הגבוהה לקולינריה ״בישולים״, וזאת מתוך מחשבה שאוכל טוב וכלים יפים זה שילוב מנצח.
אני אשמח לשתף אתכם במתכונים וטיפים שאלמד בבית הספר ובכלל!
הנה לכם מתכון נפלא, מחמם ומנחם:

מצרכים:
ציר עוף \ מים
ענף רוזמרין
2 ענפים בוקה גארני (צרור עשבי תיבול) – בתוך עלה כרישה שמים פטרוזיליה, עלי דפנה, טימין וקושרים.
500 גרם שעועית לבנה מושרית (לפחות ל- 8 שעות)
6 מקלות קבנוס מעושן
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום
שמן זית
2 קופסאות עגבניות שלמות קלופות (רצוי מבית המותג האיטלקי MUTTI – הן פשוט הכי טובות)
חופן עלי מנגולד טריים

לקרוטונים:
לחם קסטן (ללא הקשה) חתוך לקוביות
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל (לפי הטעם)

* ניתן להוסיף פרמז'ן מגורד ובזיליקום שיפונד (שיפונד = שיטת חיתוך)

אופן ההכנה:
1. מסננים את השעועית המושרית, מניחים בסיר וממלאים את הסיר בציר עוף \ מים.
2. מביאים לרתיחה, מכפים (בעזרת כפית מוציאים את כל הקצף העכור מהסיר) מנמיכים ללהבה בינונית.
3. מוסיפים את הרוזמרין והבוקה גארני ומתבלים במעט מלח ופלפל.
4. מחממים סיר נוסף על להבה נמוכה עם מעט שמן זית, מטגנים קלות את הקבנוס (פרוס כמובן), בצל, גזר ומלח עד שהירקות רכים – 6-7 דקות בערך.
5. מוסיפים לסיר עם הירקות שום פרוס דק ומטגנים 2 דקות נוספות.
6. לתוך סיר השעועית מוסיפים את 2 קופסאות העגבניות (לפני שמוסיפים לסיר יש למעוך את העגבניות בידיים ישירות לסיר) ומבשלים עד שהשעועית רכה לחלוטין – 20-30 דקות בערך.
7. מאחדים את תוכן שני הסירים (ללא ענף הרוזמרין והבוקה גארני), קורעים את עלי המנגולד לתוך הסיר ומבשלים יחד כרבע שעה נוספת, בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
8. במחבת טפלון על להבה בינונית מוסיפים שמן זית ואת קוביות הלחם ומטגנים עד להזהבה.
9. מוזגים את המרק יחד עם כל המרכיבים הנהדרים לקערה ממשפחת DECOMEL CAPRI, מוסיפים את הקרוטונים, הפרמז'ן (לגרסה הלא כשרה) ובזיליקום.

בתיאבון! 🙂

קטגוריות: מתכונים

MORE

נגישות